Doorgaan naar hoofdcontent

Goede doelen actie.

Op mijn werk hielden we net voor de kerst een goede doelen actie voor Home-Start Breda. We kregen per groep een beschrijving van een kind/gezin met daarin hun achtergrond en behoeften. Ik had met mijn groep een beschrijvining van een Chinees jongetje wat vooral vroeg om verhalen van de kinderen hoe het in groep 3 er nu aan toe gaat.
De kinderen uit mijn groep gingen fanatiek aan de slag en hebben mooie kaarten en brieven geschreven. We knutselden een mooie slinger en toen begon de doos al aardig vol te raken. Klaar zou je denken, toch liet het ook mij als leerkracht niet los. Er staat mij bij dat het in bepaalde landen/culturen onbeleefd is om om dingen te vragen. Omdat het toch om een groep 2 jongetje ging en de tijd krap werd dook ik bij mij thuis in de kast en vond een kleurboek en potloden die wij best konden missen en waar we een ander misschien veel plezier mee zouden doen. Ook kwam ik nog een leuk leesboekje tegen en omdat er in de brief stond dat een vrijwilliger hem regelmatig kwam voorlezen besloot ik het boekje te kopen.
Met liefde heb ik alles ingepakt en nog aan de doos toegevoegd, opdat er een klein jongetje hele fijne kerstdagen heeft gehad, met veel brieven en een paar kleine cadeautjes. Moge die doos voor hem een lichtje zijn geweest!

Liefs BY JM

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3