Doorgaan naar hoofdcontent

Schortjes

Hallo,
Je zou bijna zeggen wat schort er aan?
Ter voorbereiding  op het kinderfeestje vroeg ik:" Wat zou je willen doen?" Mijn dochter antwoordde een bakkersfeestje. Nou daar kon ik wel wat mee. Zoekend op internet vond ik complete draaiboeken en leuke spelletjes!
Maar om het geheel leuk aan te kleden dook ik toch achter de naaimachine. En naaide aan theedoeken keperband en klittenband. Zo had ik heel snel, leuke en goedkope schortjes!
Om ze nog wat persoonlijker te maken naaide ik de namen van de meisjes die kwamen er op.

De namen van de meisjes stonden op de schorten.
Voor een ander spel idee naaide ik nog wat pittenzakken die tijdens het spel broodjes werden. Ze werden gevuld met rijst en daarna dichtgenaaid.

De zakjes gevuld met rijst, die tijdens het spel een broodje werden. Hoeveel broodjes denk je dat er achter je liggen? Wie heeft als eerste 4 broodjes op zijn bordje liggen? De meiden vonden het erg leuk!
En daarna kwam de grote middag, het was echt reuze gezellig! Dochterlief mocht roeren in de schortensoep en lezen voor wie de schort was. De genodigde mocht dan haar cadeautje geven en kreeg van de jarige het schortje uitgereikt. Hiermee werden de meisjes gekroond tot echte bakker.
Zo zie je, met een goede voorbereiding een reuze geslaagd feest in eigen huis! Volgend jaar weer!!
Liefs BY JM


Detail op de schort staan cup cakes, zeer toepasselijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3